HET BELANG VAN SOCIAL MEDIA VOOR BRANCEORGANISATIES

Social media is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. 96% van de Nederlanders maakt gebruik van minstens één van de vele platforms. Dagelijks spenderen we gemiddeld ruim 1,5 uur op social media.

Ook beleidsmakers, de leden van brancheorganisaties en hun klanten zijn online te vinden. Een frequente aanwezigheid op social media helpt sectoren om hun boodschap over te brengen. Zo gebruiken wij bij Giraffes4Zebras social media om voor onze klanten continu een positieve en transparante boodschap over de sector te verspreiden.

De kracht zit in de herhaling en in het slim gebruiken van social media gericht op de juiste doelgroep.

De tabel hieronder geeft een overzicht weer van de ontwikkeling van het aantal gebruikers van diverse platforms in Nederland.

Bron: affix.nl

Hoewel het grootste deel van de social media gebruikers onder de jongeren valt, vinden we mensen uit alle leeftijdsgroepen online.

Iedere leeftijdsgroep heeft wel haar voorkeur voor bepaalde platforms, waardoor het belangrijk is om in de marketing de juiste keuze te maken over waar je jouw boodschap wilt laten zien.

Zo keldert het gebruik van Facebook door jongeren onder de 20 jaar, terwijl dit juist wel een van de beste platforms is om 65-plussers te benaderen.

Waar vind je de doelgroep?

Naast leeftijd, spelen ook andere afwegingen een rol bij het bepalen waar jouw doelgroep actief is. Ben je op zoek naar nieuwe bedrijven als klant? Dan is LinkedIn bij uitstek het platform om jezelf te laten zien. Ben je juist gericht op het werven van jongeren om bij je te komen werken? Richt je dan sterker op Instagram of Facebook.

Wil je de boodschappers van Nederland beïnvloeden? Dan kan Facebook of YouTube voor jou heel geschikt zijn.

Bij Giraffes4Zebras zijn we experts in het uitrollen van succesvolle social media campagnes. Hoe pakken wij dat aan?

  1. In overleg met jou bepalen wij jullie doelgroep(en). Willen jullie je richten op de leden om hen trots te maken op hun organisatie? Of richten jullie je op beleidsmakers?
  2. We omschrijven een pakkende kernboodschap. Wat is de essentie van wat jullie organisatie over wil brengen?
  3. Aan de hand hiervan schrijven en ontwerpen we een variëteit aan social media posts. Passend bij jullie huisstijl, sector en doelgroepen.
  4. Wij gebruiken uiteraard jullie bestaande social media kanalen en zetten waar nodig nieuwe pagina’s op.
  5. Wij zorgen dat jouw organisatie of sector frequent zichtbaar is op alle kanalen, minstens wekelijks. Wij plaatsen de posts, volgen de reacties en sturen waar nodig bij.
  6. Je krijgt regelmatig rapportages van ons waarin je kunt zien hoe jullie social media kanalen presteren.

Adverteren vergroot de impact

Door het slim inzetten van advertentie campagnes, vergroten we het bereik van social media uitingen. Ook met kleine budgetten behalen we grote resultaten. Met een advertentiebudget kunnen we heel gericht bepaalde doelgroepen aanspreken. Onder meer van een specifieke leeftijd, met gerichte interesses en op een bepaalde locatie (tot aan de bewoners van een specifiek gebouw aan toe).

De posts verschijnen nu regelmatig op de tijdlijn van deze doelgroepen, waardoor de boodschap zich steeds verder verspreidt.

Bekijk onze brochure voor meer uitleg over onze werkwijze.

Bekijk brochure