Stage HBO

“Giraffes4Zebras helpt gemotiveerde studenten vooruit”

Wij vinden het fantastisch om samen te werken met gemotiveerde studenten. Iedere periode hebben we wel een aan tal stagiaires. Bij ons werk je mee, ben je onderdeel van het team.

Lijkt het je leuk om stage bij ons te lopen?

Stuur ons dan een mail met je opleiding, CV en motivatiebrief naar info@giraffes4zebras.com.

Ben je benieuwd hoe andere studenten het bij ons gehad hebben?

Lees hieronder de ervaringen van onze HBO studenten.

Julia, Communicatie HBO:

Giraffes4Zebras was mijn allereerste stageadres en ik heb het als een leuke, gezellige en bovenal als een leerzame tijd ervaren. Vanaf het eerste moment dat mijn stage begon ben ik goed begeleid en deed ik vrijwel meteen opdrachten voor klanten van Giraffes4Zebras. Ook was er genoeg afwisseling in taken om erachter te komen wat ik leuk vind en waar ik verder in wilde groeien tijdens de stageperiode. Hier was dan ook genoeg ruimte, tijd en begeleiding voor.

Julia van Wijhe

HBO Communicatie

Daarnaast was er tijdens de stageperiode ook voldoende tijd beschikbaar om aan je schoolopdracht te werken en werd dit ook als heel belangrijk gezien. Voor interviews werd ook voldoende tijd gemaakt en tussendoor vragen stellen over het bedrijf voor je schoolopdracht was ook geen probleem.

Na een aantal weken ben ik erachter gekomen dat ik content schrijven leuk vind om te doen. Ik vind dit leuk om te doen, omdat er veel afwisseling in zit. Dit komt omdat je allerlei verschillende content schrijft (nieuwsbrieven, social media captions, handboeken, website content, e-mailcontent, vacatures etc.) voor verschillende bedrijven met elk een andere doelgroep. Dit maakt het uitdagend om elke keer pakkende content te schrijven.

Daarnaast vond ik deelnemen aan het marketingteam van Giraffes4Zebras ook heel leuk. Elke week zat ik samen met een team vol ervaringsdeskundigen en zijn we gaan brainstormen om onder andere de sociale media kanalen van Giraffes4Zebras anders aan te pakken qua content. Dit hebben we uiteindelijk ook uitgevoerd.

Ik heb in de stageperiode zeker veel geleerd. Het is bijna te veel om op te noemen, dus hierbij benoem ik alleen het hoofdzakelijke. Ik heb met name veel geleerd over van alles wat te maken heeft met online marketing (beheer social media-accounts en content (voor klanten), websitecontent, e-mailmarketing content, advertenties, marketingacties ontwikkelen etc.). Daarnaast ook hoeveel er komt kijken bij de marketing voor een bedrijf en hoe je dit opzet voor een bedrijf.

Ik zou het bedrijf zeker aanraden. Dit komt omdat je vanaf het eerste moment goed begeleid wordt en er ruimte is om te groeien waarin jij wil. Ook wordt er goed meegedacht over het schoolwerk wat je moet verrichten en is daar de tijd voor. Daarnaast is iedereen bereid om je te helpen en om ervoor te zorgen dat jij genoeg uitgedaagd wordt. De sfeer is informeel en de communicatie verloopt in korte lijntjes.

Rutger, Marketingmanagement HBO:

Ik heb mijn afstudeerstage mogen doen bij Giraffes4Zebras. En ik heb hiervoor 3,5 dag in de week onderzoek mogen doen naar mijn afstudeeropdracht en heb 1,5 dag meegewerkt. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik ervoor gekozen heb om mijn afstudeerstage bij Giraffes4Zebras te doen omdat ik een fijne begeleiding heb gekregen vanuit het bedrijf in mijn afstudeertraject. Er Waren vaste momenten om de voortgang te bespreken en er werd goed meegedacht in wat ik nodig had in welke fase van het onderzoek.

 

Rutger van den Top

Marketingmanagement HBO

Het leukste vond ik met het meewerken dat ik echt betrokken raakte bij de verschillende bedrijven waarvoor Giraffes4Zebras werkt. Er wordt echt aan je gevraagd wat vind je leuk om te doen? Of wat wil je graag leren? En vanuit die antwoorden krijg je taken toebedeelt. Vanuit het bedrijf zelf krijg je mogelijkheid om veel te leren.

Ik heb zeker wat geleerd bij Giraffes4Zebras! Alleen al hoeveel er komt kijken bij marketing doen voor een bedrijf. Wat hangt daar allemaal onder? En hoe wordt dat vooruit gepland/bedacht met het team van Giraffes4Zebras. Ook heb ik veel mogen leren met betrekking tot wordpress en de on page SEO van een website.

En ik heb ook geleerd dat het niet altijd de taak is van de stagiair om koffie te halen bij Giraffes4Zebras. Maar het wordt wel gewaardeerd? 

Ik zou het zeker aanraden! Het is een klein bedrijf waar de communicatie kort is naar elkaar toe in het team. En zoals eerder aangegeven wordt er echt meegedacht in mogelijk je onderzoek of het meewerken binnen het bedrijf. Iedereen wil je zo goed mogelijk op weg helpen en zorgen dat je ontdekt/uitgedaagd wordt in wat je nou echt leuk vindt om te doen.

Dany, afstudeeropdracht HBO CE:

Ik heb mijn afstudeerstage bij G4Z als erg prettig ervaren, er hing een goede sfeer en er werkte veel jonge mensen. Met vragen kon ik altijd bij iedereen terecht, waardoor ik het beste in mijzelf naar boven kon halen. Door de variërende expertises binnen het bedrijf werd iedereen in zijn kracht gebruikt en ontstonden er ontzettend mooie resultaten.

Dany

Afstudeeropdracht HBO CE

Het leukste van mijn afstudeerstage vond ik dat ik mij kon vastbijten in een heel mooi vraagstuk over brancheorganisaties. Toen ik begon wist ik totaal niet wat mij te wachten stond en wist ik nauwelijks wat een brancheorganisatie was. Door de expertise van Caspar Norg betreft dit onderwerp heb ik enorm veel weten te leren en mijn afstudeeropdracht weten te halen.

Ik heb enorm veel geleerd, denk bijvoorbeeld aan teksten schrijven, het vullen van webpagina’s, een content planning maken en natuurlijk alles omtrent mijn afstudeeropdracht over de marketing en communicatie bij brancheorganisaties.

Wat voor mij persoonlijk heel leerzaam was is het feit dat ik niet alles direct moest vragen en eerst zelf op onderzoek uit moest gaan. Hierdoor leer je zelfstandig te werk te gaan en leer je goede vragen te stellen.

Ik zou het studenten aanraden om hier hun stage te lopen, omdat het een jong bedrijf is met veel expertise in huis om van te leren. Daarnaast zijn de lijntjes binnen het bedrijf erg kort en is er ruimte voor je eigen creativiteit.

Ruben, Stage en afstudeeropdracht HBO Retail en ondernemerschap

Ik heb mijn stage als erg leerzaam ervaren. Vooral in de verbreding van mijn kennis heb ik erg veel opgestoken bij Giraffes4Zebras. Daarnaast vond ik de werksfeer er prettig en stonden de collega’s er altijd voor open om feedback te geven.

Het leukste vond ik om zelf (nadat dit mij was geleerd) te werken aan websites voor klanten van Giraffes4Zebras. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik zo’n verantwoordelijke taak als stagiair uit mocht voeren.

Ruben

HBO Retail en ondernemerschap

Ik heb zeker wat geleerd bij Giraffes4Zebras. Ik heb er meerdere stageperiodes gelopen en deze ook succesvol af mogen ronden. De eerste stageperiode heb ik vooral heel veel verschillende dingen geleerd en deze ook toe mogen passen in de praktijk. De stageperiode die daar op volgde ben ik meer de diepte ingegaan op een aantal facetten die ik in de eerste stageperiode had geleerd. Zodoende zijn dit twee zeer leerzame stageperioden voor mij geweest. Daaropvolgend heb ik nog met succes mijn afstudeerstage afgerond bij Giraffes4Zebras waar ik ze erg dankbaar voor ben.

Ik zou het studenten zeker aanraden om bij Giraffes4Zebras stage te gaan lopen, omdat je er vrij bent om aan te geven wat je graag wilt leren tijdens je stageperiode. Als je dit zelf proactief aangeeft zijn ze hier zeer bereidwillig om je daarin te helpen. Daarnaast is het een professioneel bedrijf die deskundig omgaan met stagiaires, waardoor je je ook serieus genomen voelt.

Het leukste van mijn afstudeerstage vond ik dat ik mij kon vastbijten in een heel mooi vraagstuk over brancheorganisaties. Toen ik begon wist ik totaal niet wat mij te wachten stond en wist ik nauwelijks wat een brancheorganisatie was. Door de expertise van Caspar Norg betreft dit onderwerp heb ik enorm veel weten te leren en mijn afstudeeropdracht weten te halen.

Ik heb enorm veel geleerd, denk bijvoorbeeld aan teksten schrijven, het vullen van webpagina’s, een content planning maken en natuurlijk alles omtrent mijn afstudeeropdracht over de marketing en communicatie bij brancheorganisaties. Wat voor mij persoonlijk heel leerzaam was is het feit dat ik niet alles direct moest vragen en eerst zelf op onderzoek uit moest gaan. Hierdoor leer je zelfstandig te werk te gaan en leer je goede vragen te stellen.

Ik zou het studenten aanraden om hier hun stage te lopen, omdat het een jong bedrijf is met veel expertise in huis om van te leren. Daarnaast zijn de lijntjes binnen het bedrijf erg kort en is er ruimte voor je eigen creativiteit.

Danny, meewerkstage HBO- CE

Ik heb de stage bij Giraffes4Zebras met veel plezier gedaan, leuke collegas die niet bang zijn om eerlijke feedback te geven en altijd bereid zijn je te helpen of inzicht te geven in dingen die je interessant lijken.

Het leukste om te doen was niet 1 ding maar meer de afwisselende taken, van een competite analyse tot teksten schrijven of meedenken over een script, het leukste was de afwisseling en de mogelijkheid om mee te kunnen kijken met de meerdere ¨afdelingen¨.

Danny

Meewerkstage HBO- CE

Het was mijn eerste keer werken/stage lopen bij een bedrijf als dit, dus sowieso de hele werkervaring de hele week 9/5, ik heb geleerd om altijd goed te communiceren en dat mensen altijd wat aan je feedback hebben. Ik vaardigheden en kennis opgedaan in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, samenwerken in een team, communicatie en probleemoplossend denken.

Als studenten een goede impressie willen krijgen van een allround marketing bureau waarin je in elke ¨afdeling¨ een kijkje kan nemen zou ik het zeker aanraden, je leert dingen op veel verschillende gebieden professioneel en ook persoonlijk.

WE LOOK AHEAD

Zijn wij jouw strategische partner op afstand?

Laat ons weten wat we voor jou kunnen betekenen door contact op te nemen met:

Neem contact op met Giraffes4Zebras

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing